AMU Syd

Uddannelsesmesse gav kickstart til nye karriereplaner

3. dec 2018

2018-Henrik-Kristian-teknisk-isolering-top

Uddannelsesmesse gav kickstart til nye karriereplaner

Måske er det Henrik Larsen eller Kristian Snejbjerg Kristensen, der i fremtiden isolerer rør på vores sygehuse, mejerier eller kølerummet på et stort skib? De to er i hvert fald klar til at gå i gang med en uddannelse som teknisk isolatør. Vejen til afklaring af uddannelse har været lidt snørklet. Senest har de gennemført et 14 dages uddannelsesophold på AMU SYD, hvor de har arbejdet med faget på værkstedet hos Preben Kristensen og fået et klart billede af, hvad der kræves skolemæssigt. Det gav den endelige afklaring.

Det var en uddannelsesmesse i Odense i sensommeren 2018, der kickstartede uddannelsesplanerne. De to var begge ledige og fulgte et aktiveringsforløb i Odense, og de blev opfordret til at deltage på messen. Henrik havde egentlig set sig selv inden for handel. Kristian havde et grundforløb som tømrer, men dårlige knæ satte en stopper for den drøm. I stedet havde han arbejdet som salgsassistent, men ville gerne en anden vej. Begge søgte de mod et fag, hvor hoved og hænder er i brug – og med gode jobmuligheder. Faktisk anede ingen af dem, at der var en uddannelse til teknisk isolatør.

”På messen kom vi i snak med isoleringsvirksomheden Persolit, som fortalte rigtigt godt om deres virksomhed, om faget og fine jobmuligheder, og så var de på udkig efter elever. Persolit henviste os til Preben Kristensen fra AMU SYD, som på messen fortalte om den faglige uddannelse som teknisk isolatør. Det vakte klart vores interesse,” fortæller Henrik og Kristian.

Hurtigt derefter kom de begge i seks ugers praktik hos Persolit, og de fik virkelig øjnene op for, hvor afvekslende og spændende faget er. Herefter gik turen til 14 dages endelig afklaring hos AMU SYD.

”Nu ved vi, hvad der kræves rent skolemæssigt, og vi har snust til faget, så vi er klar,” siger de begge.
Nu skal de tilbage til Persolit som ufaglærte arbejdsmænd, og Kristian er allerede lovet, at han har en læreplads og skal  starte på grundforløbet på AMU SYD straks efter nytår. Henrik har også en samtale om læreplads og mener også, at hans vej er klar.

”Det bliver nok lidt hårdt at skulle på SU under grundforløbet, men så må jeg lægge lidt penge til side nu, hvor jeg skal ud og arbejde” siger Kristian.

2018-Henrik-Kasper-Larsen-teknisk-isolering 2018-Kristian-Kristiansen-teknisk-isolering

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om teknisk isolering og erhvervsuddannelsen, så kontakt én af vores faglærere:

Preben Kristensen: prk@amusyd.dk | 25 24 07 71

Daniel Staun Jensen: dsj@amusyd.dk | 25 24 07 72

Teknisk isolering >

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 76 37 37 37

Mandag til torsdag 07:30 - 15:00
Fredag  07:30 - 14:00

AMU SYD Hovedafdeling
C F Tietgens Vej 6,
6000 Kolding
info@amusyd.dk
CVR: 10 08 52 92
EAN: 5798000553972