AMU Syd

Gaffeltruck på arabisk

16. sep 2016

Gaffeltruck paa arabisk

Et samarbejde mellem Vejle Integrationsafdeling og AMU SYD

Hvilken succesoplevelse for de syriske kursister

Vi træder ind i truckhallen og bliver mødt af en summen af arabiske, engelske og danske gloser, og i dialoghjørnet møder vi vore kursister fra Syrien, der er glade og nu endelig kan puste ud. I 10 dage har de alle arbejdet hårdt for at nå deres mål om at blive indehaver af et gaffeltruckcertifikat.

Alle 10 er lykkedes med at bestå den teoretiske del. Censor Ulf Hedemann er yderst tilfreds med det faglige niveau, og ærgrer sig over at der er 2, der ikke helt nåede i mål med kørselsdelen i første omgang.

Normalt varer et gaffeltruckkursus 7 dage, men da der skal en arabisk tolk med, har vi forlænget kurset med 3 dage. Deltagerne er meget glade for at kurset har været forlænget, da det tager tid at oversætte til arabisk - også selvom nogle både forstår og taler dansk, og de så har hjulpet deres medkursister, som ikke er så langt med sprogundervisningen.

En anden væsentlig faktor for succesen er, udover faglærerens pædagogiske evner, tolken. Kemien med tolken har for hele holdets vedkommende har været rigtig fin, og hun har været i stand til at oversætte fagudtrykkene til arabisk. Vi har været meget heldige med vores tolk udtaler faglærer Niels Andersen.

Stemningen på holdet har været super god, men der er ingen tvivl om, at vi også har været motiveret til at yde vort bedste, siger deltagerne samstemmende. Nogle kan, med deres certifikat i hånden, gå tilbage til deres praktikvirksomhed og få et fast, lønnet job, mens andre nu har større mulighed for at søge nogle af de jobs, som bliver udbudt.

AMU SYD er meget rutineret i at gennemføre gaffeltruckkurser på engelsk og tysk, men det er første gang vi har gennemført et gaffeltruckkursus på arabisk med tolk, udtaler uddannelseschef Jens Odgaard.

Samarbejdet er opstået som følge af, at Vejle Integrationsafdeling så muligheden for at opkvalificere 10 syriske borgere, og forløbet har heldigvis vist sig at være en succes - ikke kun fagligt i form af et erhvervet gaffeltruckbevis, men også som en personlig succesoplevelse.

Kursisterne er meget stolte, men også meget taknemmelige for at Vejle Kommune har investeret ressourcer i dem, og de vil klart anbefale og opfordre andre af deres venner til at efteruddanne sig.

 

 

For yderligere oplysninger/information kan følgende kontaktes

Uddannelseschef Jens Odgaard 25240610 - jo@amusyd.dk

Afdelingsleder Karen Hvid Vestergaard fra Jobcenter Vejle telefon 29379658

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 76 37 37 37

Mandag til torsdag 07:30 - 15:00
Fredag  07:30 - 14:00

AMU SYD Hovedafdeling
C F Tietgens Vej 6,
6000 Kolding
info@amusyd.dk
CVR: 10 08 52 92
EAN: 5798000553972