AMU Syd

Danskundervisning tilpasses til dig

8. mar 2018

 

I Læseværkstedet møder du beskæftigede og ledige, som vil være bedre til at læse og skrive, og tosprogede fra arbejdspladser i Trekantområdet, som af forskellige årsager har behov for at blive bedre til kommunikere med chefen, kollegerne og kunderne. Læseværkstedet er åbent for alle, som vil være bedre til at læse og skrive.

 

 

Bedre til dansk for at deltage i AMU-kurser

Læseværkstedet er et samarbejde mellem AMU Syd i Kolding og AOF Sydjylland.
'Det startede, fordi vi oplevede, at mange udlændinge eller tosprogede ønskede at deltage i AMU kurser, men i nogle tilfælde havde de ikke de nødvendige danskkundskaber, der skulle til for at komme i gang. Det kunne være, de ønskede et gaffeltruckcertifikat, et kørekort til lastbil eller bus, eller de ønskede at forbedre deres danskkundskaber, så de kunne kommunikere bedre på arbejdspladsen’, fortæller Ole Møller fra AOF Sydjylland.

Undervisning tilpasses behovet

Fordelen ved Læseværkstedet er, at der er mulighed for at tilrette undervisningen til det bestemte område, kursisten ønsker at arbejde med. Undervisningsmaterialet kan være fagbøger, sikkerhedsmanualer eller andet materiale, hvor fagordene relaterer sig til jobbet.
’Virksomheder har fx et højt fokus på sikkerhed på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt, at alle ansatte kan læse og forstå de regler, der gælder’, siger Ole Møller.

Fleksibilitet er nøgleordet

Som noget helt nyt har Læseværkstedet fleksible åbningstider.
’For os har det været vigtigt at lave Læseværkstedet så fleksibelt som overhovedet muligt for brugerne. Både med hensyn til indholdet i undervisningen og åbningstiderne. Værkstedet er åbent alle hverdage mellem 8 og 12. Det betyder, at nogen er her hele ugen, mens andre kun deltager tirsdag/torsdag eller måske 1 dag i ugen. Det afhænger af ens jobsituation, eller hvis man er ledig, kan Læseværkstedet kombineres med praktik og jobsøgning', siger Ole.

Godt fællesskab – plads til sjov

Der er et rigtigt godt fællesskab i Læseværkstedet, og AMU Syd tilbyder et voksenmiljø for læring. Her kan du måske finde inspiration til mere uddannelse, og du kan søge viden om job inden for mange typer af brancher. Og så er der plads til at have det sjovt.

Gratis undervisning

Selve undervisningen i Læseværkstedet er gratis, når man er i arbejde, og virksomheden kan søge om løntilskud, som gives som Statens Voksen Uddannelsesstøtte, SVU.

Ledige bedes kontakte Ole Møller hos AOF Sydjylland, mobil 30 34 00 06, eller AMU SYD for at blive oplyst om reglerne.

Udgangspunktet er, at du som ledig er motiveret for at deltage i undervisningen, og fortæller det til din jobrådgiver - og samtidig er jobsøgende. Så koster det ikke Jobcentret noget, at du deltager i undervisningen, og for dig er det altsammen gratis. Du skal altid aftale det med Jobcentret, før du går i gang. Kontakt din jobrådgiver.

Undervisningen skræddersys til dig

For at vi kan skræddersy undervisningen til dig, forudsætter det, at vi tester dit niveau før du begynder. Det tager kun kort tid, og der er en underviser til stede. Du får en tilbagemelding, og så kan du starte.
Desuden ønsker læreren at vide, hvornår du ønsker at benytte Læseværkstedet.

Jeg er ordblind

For dig, som er ordblind, foregår undervisningen hos et VUC. 
Når din test viser, at du kan være ordblind, hjælper vi dig med at få kontakt med dit lokale VUC. 

Kontakt os hvis du vil vide mere

Information om FVU

FVU står for Forberedende Voksenundervisning. Der tilbydes undervisning på grundlæggende niveau i dansk og matematik.

Forberedende voksenundervisning, FVU

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 76 37 37 37

Mandag til torsdag 07:30 - 15:00
Fredag  07:30 - 14:00

AMU SYD Hovedafdeling
C F Tietgens Vej 6,
6000 Kolding
info@amusyd.dk
CVR: 10 08 52 92
EAN: 5798000553972