AMU Syd
Erhvervsuddannelse for voksne (EUV)

Erhvervsuddannelse for voksne (EUV)

 EUV Erhvervsuddannelse for voksne

Erhvervsuddannelse for voksne

En EUV er en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse for voksne på 25 år og derover. Der er tale om et målrettet forløb, der som hovedregel er kortere end en ungdomserhvervsuddannelse, men hvor du opnår samme faglige niveau. Længde og sammensætning af din uddannelse afhænger af den erfaring og uddannelse, du har med i bagagen.

For at blive optaget på uddannelsen skal du have et gennemsnit på mindst 02 i hhv. dansk og matematik. Du kan være i beskæftigelse eller ledig, når du starter på en EUV.

Strukturen på EUV

En erhvervsuddannelse er opdelt i et introducerende grundforløb, samt et hovedforløb. Hvis du er over 25 og tager uddannelsen som EUV, varer grundforløbet op til 20 uger. Hovedforløbets varighed varierer fra uddannelse til uddannelse, men i reglen følger du et særligt standardiseret hovedforløb for voksne, som i udgangspunktet vil være 10 % kortere end en EUD (erhvervsuddannelse) for unge. Praktikdelen kan variere fra ingen praktik til fuld praktik, svarende til en EUD for unge.

Den indledende afklaring og vurdering af dine kompetencer varer fra en halv dag og op til 10 dage. På baggrund af vurderingen udarbejder skolen en personlig uddannelsesplan. Dette sker i samråd med dig, og hvis du er i beskæftigelse inddrages din arbejdsgiver også.


Find dit uddannelsesforløb
 

  1. Du er over 25 år og har mindst 2 års relevant erhvervserfaring: 0,5 – 10 dages vurdering af kompetencer --> intet grundforløb --> Reduceret hovedforløb, ingen praktik.
  2. Du er over 25 år og har lidt uddannelses- eller erhvervserfaring: 0,5 – 10 dages vurdering af kompetencer --> Grundforløb i op til 20 uger --> Reduceret hovedforløb, praktik på max 2 år.
  3. Du er over 25 år og har ikke nogen erhvervserfaring: 0,5 – 10 dages vurdering af kompetencer --> Grundforløb på 20 uger --> Fuldt hovedforløb og fuld praktikperiode (svarende til EUD).


Sådan kommer du i gang

Kontakt AMU SYD på telefon 7637 3737 og hør mere om dine muligheder for en EUV.
Hvis du er ledig, skal du kontakte Jobcenteret eller din a-kasse for mere information.

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 76 37 37 37

Mandag til torsdag 07:30 - 15:00
Fredag  07:30 - 14:00

AMU SYD Hovedafdeling
C F Tietgens Vej 6,
6000 Kolding
info@amusyd.dk
CVR.nr: 10 08 52 92